Case study, 2021.09.22

Därför blev OneLab advokatbyråns förstaval

 

Att sätta personalens hälsa i första rummet har alltid varit centralt för Baker McKenzie. Genom att använda OneLabs proaktiva hälsotjänster kan de snabbt och smidigt ha koll på och förbättra företagets hälsa.

Att arbeta proaktivt för att förbättra sina medarbetares hälsa är inget nytt för advokatbyrån Baker McKenzie utan något som företaget jobbat med länge. Men när de såg över möjligheten om hur de kunde ta sina hälsokontroller till nästa nivå föll valet på OneLab, där det främst var smidigheten med deras tjänster som lockade. Hösten 2019 genomförde de sin första hälsoundersökning och resultatet visade på en utmaning som många advokatbyråer tampas med, nämligen stress.

– Den största delen av våra hälsoproblem har varit stressrelaterade. De insatser som vi har gjort för att motverka detta är bland annat att uppmuntra till fysisk aktivitet samt att se över arbetsbördan och arbetsfördelningen. Dock har pandemins framfart under förra våren gjort det svårare för oss att arbeta med personalens mående. Den har skapat fler orosmoment och fler frågor har dykt upp, säger Caroline Falconer, HR på Baker McKenzie i Sverige.

Smidigt och enkelt med OneLab
Caroline Falconer understryker att företaget mår bra som organisation, men att det är just på individnivå där OneLabs hjälp behövts för att stötta och stärka personalen. För att underlätta i arbetsvardagen har därför Baker McKenzie använt OneLabs enkla och smarta hälsoundersökningar, ett smidigt sätt att arbeta med företagshälsa, menar Caroline Falconer:

– Vi är jättenöjda med OneLabs tjänster. Den hjälp vi har fått har varit viktig och framförallt smidig, då även ett stort kontor kan få hjälp. Det har gått fort att få resultaten, vilket har gett oss en bra överblick i personalens mående.

Högt deltagande – nöjda medarbetare
Responsen hos personalen har varit positiv och deltagarnivån har varit hög, cirka 85 procent. Företaget gjorde en andra hälsoundersökning under hösten 2020 och har ytterligare en planerad till kommande höst.

– Vi kommer fortsätta jobba med vår hälsa och genom den kommande hälsoundersökningen får vi se om resultaten visar på förbättringar. Genom OneLab får vi också möjlighet att utöka hälsokontrollen för våra delägare, vilket är en viktig parameter, säger Caroline Falconer.

Baker McKenzie har tidigare använt sig av andra hälsoundersökningar, men har inte riktigt fått den feedbacken som de önskat av företagen. Istället för att få uppföljning hela vägen har det oftast stannat av efter de har fått resultaten. Men, med OneLabs tjänster har de istället fått möjligheten att på både individ- och företagsnivå få en överblick över personalens mående och möjlighet till uppföljning, ett viktigt steg i bolagets arbete med att alltid sätta personalens välmående i första rummet.

Har din arbetsplats också problem med stress? Idag finns möjligheten att upptäcka och motverka flera hälsoproblem innan det resulterar i en sjukskrivning eller minskad produktivitet. Läs mer om OneLabs tjänster här.

Bästa hälsningar, 
Teamet på OneLab