Nyheter, 2023.03.29

OneLab satsar stort på friskare arbetsplatser – tar in ny investering från Novax och Axel Johnson

 

 

Utmanaren inom företagshälsa, OneLab, tar in nytt kapital för att ytterligare öka takten med utvecklingen av sin plattform för preventiv företagshälsovård. Rundan leds av Novax, Axel Johnsons investeringsbolag.

Efter ett år med starka resultat och en tillväxt på 127% siktar nu OneLab på att öka takten ytterligare genom att ta in 40 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att utveckla bolagets erbjudande inom preventiv hälsa.

Vi är den nya företagshälsan för företag som vill satsa på sina medarbetare samtidigt som de vill få mer gjort och bli mer attraktiva. Vi vet att preventiv hälsa är nyckeln till friska och framgångsrika arbetsplatser och därför känns det oerhört roligt att få satsa på utvecklingen av vårt erbjudande och att erbjuda fler företag våra tjänster”,  säger David Strömbeck, VD och medgrundare på OneLab.

Idag använder mer än 350 arbetsgivare med sammanlagt cirka 60 000 medarbetare i 16 länder OneLab för att få friskare medarbetare. Fokus på enkelhet, snabbhet och prevention har visat sig ge mycket positiva effekter på medarbetarnas psykiska hälsa och gör att OneLab framgångsrikt kunnat utmana den traditionella företagshälsovården. I en kohortstudie med 327 medarbetare som hade tillgång till OneLab, sågs en minskning med 63% av den psykiska ohälsan mätt som ångest och oro (GAD-7) över två år.

Arbetsgivare som använder OneLabs plattform för företagshälsovård låter sina medarbetare genomgå proaktiv screening, med fokus på både psykisk och fysisk hälsa. Den som ligger i riskzonen för ohälsa erbjuds därefter hälsorådgivning, samtalsstöd, egenvårdsprogram samt fortsatt navigering i vården. Samtidigt får ledning och HR-avdelningen digitala beslutsunderlag med aggregerad hälsodata och funktioner för chefsstöd för att utveckla arbetsplatsen. Novax, som leder rundan, har inom området Hälsa & Friskvård ett mål att hjälpa företag som förebygger ohälsa och effektiviserar hälsovården. De investerade första gången i OneLab 2021.

Vi på Novax ser ohälsan som ett stort samhällsproblem som måste adresseras från flera håll. Arbetsgivaren har en tydlig roll och vi vill ge dem rätt verktyg för att kunna hjälpa sina medarbetare. Vi är övertygade om att OneLab står för framtidens företagshälsovård, där preventiv och digital vård kommer ta en större plats. Det hjälper företag att både spara tid och pengar samtidigt som medarbetarnas hälsa sätts i fokus. Vi är glada och stolta att kunna vara med på OneLabs resa framåt”, säger Josef Bexell, sektoransvarig för Hälsa & Friskvård hos Novax.