2021.07.05

Glad sommar önskar OneLab

Glad sommar önskar vi på OneLab!

Vi vill önska dig och alla era medarbetare en riktigt härlig sommar. Inför semestern vill vi passa på att tipsa om bästa läsningen, tips på återhämtning samt inspiration till fysisk aktivitet.

3 tips på Hälsoböcker att läsa på semestern:
Sömn, sömn, sömn av Christian Benedict – Om vår sömn och dess betydelse för vår hälsa
Otillräcklighetsfällan av Mona Drar – Om utmattningssyndrom från olika infallsvinklar
Leading with Gratitude av Adrian Gostick – Om ledarskap och hur ledare med enkla sätt kan visa mer tacksamhet för att stärka moral, effektivitet och lönsamhet.

3 tips för återhämtning på semestern:
– Prioritera din sömn. Den är nämligen din kropps viktigaste funktion för att återhämta sig samt bearbeta intryck och känslor.
– Unna dig dagar vid havet. Forskning visar att närheten till vatten, samt att vara i, under eller på vatten kan göra oss lyckligare och mer hälsosamma. Genom att mäta hjärnans aktivitet har studier påvisat att närheten till vattnet frigör må-bra-hormon, såsom dopamin, serotonin och oxytocin. Det sänker även stresshormonet kortisol.
– Flytta ut i naturen. Forskning visar att närheten till naturliga miljöer minskar negativa känslor och stress samt bidrar till positiva känslor, mental återhämtning och ökad prestation.

3 tips på fysiska aktiviteter att utföra på semestern:
– All rörelse räknas. Klicka här Folhälsomyndighetens (FHM) senaste riktlinjer kring fysisk aktivitet
– Byt ut utomhusfikan mot en kubbturnering eller badminton. Där ni är aktiva tillsammans men fortfarande kan hålla avstånd enligt FHM:s rekommendationer.
– Sugen på ett lite svettigare pass? Det finns många gratis träningsprogram som man kan göra på egen hand hemma i trädgården, vardagsrummet eller skogen. Träningstips:
Träningstips från MåBra
Träningstips från Styrkelabbet

Vill du utmana dig ordentligt?
Signa upp dig på Fjällmaraton i Åre. De har gjort en helt coronaanpassad sommartävling som kan vara ett härligt och svettigt mål för sommarträningen.
Klicka här för att läsa mer om fjällmaraton i Åre

Med önskan om en god fysisk och psykiskt hälsosam sommar!
Varma Hälsningar från alla oss på OneLab